Rólunk

https://videotar.mtv.hu/Videok/2013/04/30/05/KorTars_2013_aprilis_29_.aspx

2012  március óta működik Budapesten a  Bartók Béla út 1. szám alatti "nyitott műtermünk" amely gyakorlatilag folyamatos kiállítások rendezését szervezi, valamint a galéria emeletén folyamatos alkotói munkát végzünk egyidejűleg. Három hetente nyitunk egy új kiállítást, és ami eltér a többi nonprofit galéria működésétől, az az, hogy ez egyben egy nyitott műterem is, ahol festők, és szobrászok dolgoznak. A kiállítások nyitva tartásában, nem egy újságot olvasó teremőr, hanem egy aktív munkát végző művész fogadja a betévedőket.
Újbuda Önkormányzatának köszönhetően  2012  március 1 óta használhatjuk a Bartók Béla 1. szám alatti évekig üresen álló üzlethelyiséget, ahol a Sensaria a Nyitott műtermet, majd 2012 novemberében az ART IX-XI Galériát hozta létre az Art9 egyesülettel közösen. Tapasztalatból látjuk országszerte, hogy a kulturális fejlesztésekre szánt pénz durván 90%-a mindig egy komoly ingatlanfejlesztésre fordul, majd a fennmaradó 10%-a annak fenntartására (a közművekre), és legutoljára a legkisebb összeg  marad, (ha egyáltalán marad) magára az alkotó munka megteremtésére. Nekünk most sikerült „megúszni” az ingatlanfejlesztés költségeit, mert az elfogadható állapotú ingatlant nem volt életbevágóan fontos átalakítani, felújítani. A kulturára szánt minimális támogatás itt csak az alkotásra tud fordítódni. 
A 2013 -as évben kiállításokat szervezünk, nem tagjainknak, hanem fontos szerepet adunk a pályakezdő fiatal festőknek. A vidéki városok, melyekben működik művésztelep vagy komoly művészeti élet van , képviselőit is szeretnénk bemutatni (Hódmezővásárhely, Pécs, Szolnok, Szentendre, Kecskemét). Programjainkat közösen , hónapról hónapra váltva egymást az ART9 Egyesülettel szervezzük.

Az oldal története

Szeretnénk dokumentálni működésünket a virtuális térben is.